Hitta kreditkortet som passar dig

Hitta kreditkortet som passar dig

Ett kreditkort är en form av betalkort som har en kredit kopplad till sig. När du handlar med ett kreditkort så är det inte dina egna pengar du handlar för utan köpet görs på just kredit. Sedan så regleras denna kredit, en gång i månaden, genom att du betalar tillbaka på den fakturan du får. Du kan då välja att betala hela summan eller att göra delbetalning. Om du vill skaffa dig ett kreditkort, så kan du använda dig av Hitta Kreditkortet, som är en bra sajt som jämför alla typer av kort med kredit.

Olika kreditkort kan komma med olika förmåner. Det kan bland annat vara olika sorters bonusar, rabatter, försäkringar och så vidare. Det finns även nischade kreditkort som passar bra för olika ändamål. Bland annat har du resekort, bensinkort, shoppingkort, matkort och bonuskort.

Hur fungerar ett kreditkort?

Ett kreditkort är kopplat till en kredit istället för ditt bankkonto. Det innebär det att samtliga inköp som genomförs med ett kort samlas på en månadsfaktura. Du får sedan hem en faktura en gång i månaden. Där får du en överblick av vad och var du handlat. Här har du två val. Du kan välja att betala den summa du handlat för och som står på fakturan eller så väljer du delbetalning.

Oftast är det så att det finns ett minsta belopp av fakturan som måste betalas och den brukar vara på runt 2-5% av din utnyttjade kredit.

Vad är kreditgräns?

Oavsett kreditkort så finns det alltid en kreditgräns. Denna kan variera samt att även om kortutgivaren har en max summa, så innebär inte det automatiskt att du får tillgång till den. Om en kreditkortsutgivare har kreditkort på upp till 100 000 kr, så kan du få allt där emellan, beroende på din kreditvärdighet.

Vad skiljer de olika kreditkorten åt?

De största skillnaderna mellan de olika kreditkorten, det är vad det är för kostnader samt vad de har för olika förmåner. Alla kreditkort har en årsränta som oftast är mellan 10 % och 25%. Det brukar även finnas räntefria dagar, som kan vara mellan 25 – 60 räntefria dagar.

Förmåner med kreditkort

När du ska hitta kreditkortet för dig, så är det bra att fundera på vad det är för förmåner som kan passa dig. Bland förmåner som är vanliga att hitta på olika kreditkort är till exempelvis bonus. Det finns olika bonusprogram, som ger % på de inköp du gör. Dessa poäng du får, de kan oftast bytas in mot olika saker. En del har så kallad cashback, som betyder att du kan få återbäring på specifika inköp.

Det finns även kreditkort med rabatter hos olika samarbetspartners eller hos dem själva, om det är en butik eller resebolag eller bensinstation som står bakom kreditkortet

Idag är det så att i stort sett alla kreditkort har en reseförsäkring, men det kan skilja sig åt i vad det är för ersättningsnivåer.

Vissa premiumkort, med höga årsavgifter kan även ha riktigt fina förmåner, som lounge access på flygplatser och så vidare.

Comments Off